Super szybka pasta fasolowa – fit alternatywa dla tłustych, kupnych past i serków. Jest pyszna, lekko orzechowa i najlepiej smakuje na żytnim, razowym chlebku, który wszystkim polecam. Jeśli nadal jadacie pszenny chleb, to przestańcie 🙂 Przy dolegliwościach po spożyciu razowego chleba poleca się graham i orkisz. A jeśli nie macie żadnych bólów żołądka po pełnoziarnistym pieczywie, to róbcie taką pastę i spróbujcie fasoli w innym wydaniu. Mniam!
Porcja na 1 małą kanapkę dostarcza:
- 54 kcal
- 4g weglowodanów
- 3,5g tłuszczu
- 2g białka
Składniki na mały słoiczek:
- 2 łyżki orzechów arachidowych lub migdałów
- 1 ząbek czosnku
- 1/4 łyżeczki soli
- 2 łyżki oleju/ oliwy
- 1 puszka fasoli białej odsączonej z zalewy
Po prostu wszystko zmiksuj i smaruj kanapki. Koniec!